Este Florin Gardos un transfer ratat?

(sursa: click.ro)

“Fundasul uitat in centrul de recuperare” cum a fost numit de presa britanica sau “inlocuitorul lui Fonte” de presa romana, dupa ce campionul european a plecat la WestHam avand anumite conflincte cu Puel din pricina inlaturarii acestuia din lotul pentru cele 6 meciuri din grupa de Europa League.

Revenind la Florin Gardos care s-a transferat pe 4milioane de lire de la raposata Steaua Bucuresti in urma cu 2 jumate, romanul a reusit sa inceapa doar 11 partide ca titular, majoritatea fiind in Cupa Angliei si Cupa Ligii Angliei. Orice fan al “sfintilor” isi aduce aminte de Florin in meciul de pe Teatrul Viselor in care a avut o prestatie buna, jucand undeva la 55 de minute, meci castigat de Saints cu golul lui Charlie Austin din minutul 92.

Odata cu accidentarea lui Gardos din sezonul trecut, Koeman, pe atunci antrenor la echipa din sudul Angliei cauta de zor un fundas in Olanda. In aceasta perioada se poate spune ca viitorul romanului a fost decis; pentru ca Alderwiereld a prefera sa isi termine contractul cu Atletico Madrid si sa aleaga nordul Londrei la Spurs. De ce spun decis? Spun pentru ca a venit Van Dijk, Stephens ii englez, ii international U21 si ofera o siguranta mai mare, iar Yoshida este un fundas japonez care ii mereu la nivelul titularilor.

Claude Puel a spus despre Gardos ca sansele ca el sa prinda minute is reduse, spre deloc mai ales ca a venit Caceres un fundas experimentat cu minute la Barcelona, Sevilla, Juventus, iar antrenorul francez se bazeaza extrem de mult pe defensiva, preferand sa castige un meci cu 1-0 decat cu 4-3, vezi meciul din weekend cu Watford,unde a criticat defensiva.

Avand 18luni ramase din contract pot spune ca in vara romanul va pleca probabil in Championship sau in Italia la o echipa mediocra sau se poate ca acesta sa revina in “superba” Liga 1. Liga lui Burleanu a produs inca un jucator care a fentat un club de traditie din Premier League, care inca odata arata ca jucatorul roman nu are lucrurile elementare invatate de la juniori, jucatorul roman este fragil, jucatorul roman este facut pentru Liga 1 unde minutele moarte is cu zecile.

In concluzie pot spune ca Florin Gardos este un transfer ratat, un jucator care trebuie sa dispara cat mai repede din Premier League unde jucatorii mediocrii nu fac decat sa ii incurce pe cei care merita cu adevarat sa joace in cel mai bun campionat al Europei.

 

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *