Fotbalul turca

 

Aseara am avut parte de un meci hilar pe Nou Camp,  intre Barcelona si PSG. Toate siteurile, toti specialistii vorbesc de o revenire extraordinara, de cea mai mare intoarcere de scor din istoria acestei competitii. Daca n-as fi vazut meciul, probabil m-as fi lasat si eu luat de acest val general de entuziasm dar acest retur mi-a lasat un gust salciu in gura, mi-a intarit ideea ca fotbalul actual este o imensa impostura iar noi, suporterii din fata televizorului, suntem cei care giram aceasta stare de fapt.

Aseara am asistat la un meci in care Barcelona a fost impinsa de la spate de brigada germana de arbitri. Am avut parte de 2 penalty-uri incorect acordate. Primul mi s-a parut strigator la cer, fundasul Meunier aluneca iar in cadere il impiedica si pe Neymar.Mi se inacceptabil sa dai 11 metri la asa ceva, fundasul francez neavand nici o intentie sa-l impiedice pe brazilian, jucator despre care stim ca are intentia sa simuleze. Mai ciudat mi s-a parut faptul ca centralul a acordat 11 metri la indicatia asistentului din spatele portii, desi el se afla foarte bine plasat la faza cu pricina. Acest 11 metri n-a facut decat sa toarne plumb in picioare jucatorilor parizieni, acestia temandu-se sa mai intervina decisiv in careu de teama unei noi penalizari.

Al doilea penalty a fost acordat la fel de gratuit, Marquinhos doar l-a atins cu mana in viteza pe Luis Suarez iar acesta a cazut ca secerat. De regula, toti comentatorii spun la genul asta de faze ca a existat contact iar arbitrul este acoperit de regulament.Dar ce facem cu barbatia acestui sport? Il transformam in baschet? Mi se pare imperios necesara introducerea probei video in fotbal pentru a diminua toate aceste controverse. De observat faptul ca acest penalty s-a dat in minutele de prelungire(care au fost vreo 6 la numar).

Prin toate aceste chestii nu intentionez sa victimizez echipa pariziana. Aceasta a venit la Barcelona cu o tactica falimentara, aceea de a se apara non-stop, neavand nici o intentie ofensiva. De asemenea, sunt de blamat si Cavani si Di Maria care au avut fiecare cate o ocazie singur cu portarul la scorul de 3-1. De Unay Emery ce sa mai zic? Acesta nici n-ar fi trebuit sa se mai intoarca la Paris dupa o astfel de umilinta.

De acest rezultat se bucura milioanele de fani ai Barcelonei si UEFA, care vede cum incasarile tot cresc de la an la an. Marii perdanti suntem noi, adevaratii fani ai acestui sport, care vedem ca an de an ajung in fazele finale ale UCL aceleasi echipe. N-am nici un dubiu ca tragerea la sorti a sferturilor UCL va fi “incalzita”, interesul forului continental fiind acela ca Real, Barcelona si Bayern sa se intalneasca intre ele doar in semifinale iar visul mai vechi al acestei institutii e de a avea o finala intre Barcelona si Real.

 

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Farsa e o rusine!

  2. Gogu_de_la_tras_macazul

    TOATA ECHIPA BARCELONEI, CARACATITA DE MAFIOTI!

  3. Fotbalul spaniol trebuie sa moara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *