A luat-o pe ulei si Tudor Octavian

Cum cine e Tudor Octavian? E scriitor la Gazeta Sporturilor si unul dintre cei mai batrani oameni din Romania. Are vreo 200-250 de ani, a prins Marea Unire si castigarea independentei si, daca pozele nu mint, a luptat si alaturi de alt Tudor, Vladimirescu. De-a lungul timpului, seniorul Gazetei a scris sute de povestioare care, in teorie, ar trebui sa fie articole de presa. Se pare, insa, ca a ajuns in acel punct in care ar trebui sa scoata tastatura din unitatea centrala si sa o arunce la gunoi.
Tudor Octavian s-a senilizat. E singura explicatie pe care o pot gasi pentru ultimul sau “articol”. Respectivul articol e numit “Exista viata dupa Becali?” si incepe cu “domnul Becali”.

tudor octavian

Imagine rara cu Tudor Octavian alaturi de Tudor Vladimirescu.

DOMNUL BECALI? Cine este acest domn? Cu siguranta nu Gigi Becali? Pentru ca Gigi Becali e orice numai domn nu. Il putem ierta, insa, pe domnul Tudor Octavian pentru aceasta mica greseala. E de inteles, pana la urma. Dansul vine dintr-o vreme in care era normal sa mergi cu capul plecat, la Poarta, pentru a plati tributul. De aici, probabil, si reflexul de a sta in genunchi in fata stapanului care da banul.

meme stoica

Meme Stoica, in pozitia sa preferata.

Din pacate, distinsul domn Octavian nu se opreste aici. Pe langa faptul ca acesta il face domn pe Becali domn si ca ii atribuie echipei sale numele “Steaua”, desi aceasta nu are voie sa foloseasca acest nume, alege sa isi dea si cu parerea despre un subiect pe care nu il poate stapani. Si anume despre suporterii stelisti.

Asa cum am spus mai sus, domnul Octavian vine din vremea in care oamenii obisnuiau sa stea in genunchi, cam ca Mihai Stoica in ziua de azi. De aceea, el crede ca toti oamenii ii sunt asemanatori, ca toti stau in genunchi. Altfel nu ar fi scris niciodata urmatorul paragraf:

Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă în loc să acuze mereu și tot mai nervos peluza refractară, domnul Becali ar coborî din lojă în mijlocul ultrașilor? Înclin să văd mai degrabă un armistițiu decât o încăierare.

Mai bine nu v-ati intreba asta, domnule Octavian. Pentru ca ati gresit raspunsul, oricum. Suporterii stelisti nu se vand, ca dumneavoastra. Pe noi nu ne poate cumpara un fost puscarias, cu niste promisiuni false si un pumn de arginti.

Domnule Octavian, suporterii stelisti sustin doar Steaua. Pacat ca nu puteti sa intelegeti asta. Nici dumneavoastra si nici colegii dumneavoastra. Nu ne intereseaza echipa lui Becali si nici sa facem vreo intelegere sau pace cu el.

Mai bine ati face un armistitiu dumneavoastra si colegii dumneavoastra, cu meseria de ziarist sportiv. E destul de clar ca nu va pricepeti. Asa ca, de ce sa va mai chinuiti?

Odihna placuta, domnule Octavian!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *