Gazeta Sporturilor a ramas la ora de iarna

Pentru un iubitor al fotbalului, a citi presa de sport din Romania e un gest reflex. O faci fara sa iti dai seama. Ai deschis browserul, ai apasat pe tastele “G” sau “P”, ai ales repede de la sugestii si ai intrat pe unul din cele doua ziare de sport de la noi. Asa facem toti, chiar daca stim ca presa nu are ce sa ne ofere. Poate e vorba de masochism sau poate pur si simplu suntem curiosi sa vedem ce prostii au mai scris faimosii nostri jurnalisti. Cert este ca acesti ziaristi de mare renume, Tolo, Ioanitoaia sau altii, intotdeauna dezamagesc.

Reflexele m-au dus ieri pe GSP. Am vazut acolo un articol care mi s-a parut interesant: Talpan iese iar la atac: “E un succes important, care se adaugă celorlalte 11 procese câştigate cu FCSB”. Titlul este destul de pompos, insa recunosc ca ceea ce m-a atras la el a fost folosirea cuvantului (e, oare, cuvant acum?!) “FCSB”. De obicei, cei de la Gazeta nu accepta sa ii spuna asa echipei patronului lor spiritual. Asa ca am apasat, sperand ca voi da peste ceva nou.

M-am inselat!

Pe masura ce citeam, aveam impresia ca stiam ce cuvinte urmau sa vina. Si chiar asa era. M-am uitat la data articolului. Publicat la 28 martie, de Marius Margarit. De obicei, Gazeta nu pune numele unui redactor la articol, atunci cand face propaganda sau cand minte. Nu?

Dar aici nu era vorba de propaganda. Aici era vorba de prezentarea unor informatii trunchiate, cu scopul de a prosti lumea.

Imediat ce am terminat de citit articolul, mi-am dat seama de ce mi se parea asa cunoscut. Un articol asemanator, cu exact aceleasi citate ale lui Florin Talpan, a aparut vineri, 24 martie, in ProSport. Iar acel articol era complet. Pentru ca mai continea inca doua paragrafe foarte importante:

“În final, nu pot să nu îi reiterez domnului George Becali că trebuie să respecte legea şi hotărârile judecătoreşti, că în faţa legii suntem toţi egali. Iar preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, care a semnat fără mandat acte – care sunt nule de drept –, el neavând calitate oficială de reprezentant până în data de 13 mai 2016, îi reamintesc că ar trebui să respecte Statutul şi Regulamentele FRF şi să dispună de urgenţă măsuri ca FCSB să nu mai participe la competiţiile sportive deoarece, conform Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Bucureşti, prin extrasul Registrului Special al Federaţiilor şi Fundaţiilor, FCSB nu a fost niciodată afiliată la FRF. Nici măcar nu se pune problema dezafilierii FCSB, deoarece acest club nu a fost afiliat niciodată, începând cu anul 2004.

Mă întreb ce rol are Federaţia Română de Fotbal, atât timp cât nu-şi îndeplineşte obligaţiile statutare? Şi nici nu ar avea cum să şi le îndeplinească, neavând un Comitet Executiv legal, un Statut actualizat şi validat de instanţă.“ – Florin Talpan

In Gazeta, acestea nu apar. Si e de inteles de ce. Ambele lovesc in Gigi Becali si in echipa sa. Iar asta e un mare STOP pentru cei de la GSP. Nu conteaza ca Talpan a lansat una dintre cele mai importante acuzatii aduse vreodata fotbalului romanesc, si anume faptul ca FCSB nu ar fi fost niciodata afiliata la FRF si ca ar fi jucat ilegal in competitiile interne si externe. Pe cei de la GSP nu i-a interesat asta. Nu au sunat pe nimeni de la FCSB, ca sa intrebe daca e adevarat. Nu au sunat nici la FRF. Nici macar nu au incercat sa-i mai dea un telefon lui Talpan, ca sa ii ceara sa le explice ce a vrut sa zica.

Cei de la GSP au preferat sa nu publice informatia. E mai bine asa. Ca doar FCSB-ul are meci cu Dinamo, echipa care i-a batut pe unde i-a prins in ultimele meciuri. Ar fi fost o mare lovitura pentru echipa lui Becali, ca putinii sai suporteri sa afle ca ea chiar nu este Steaua.

dupa care puteti uitaAsa ca, cei de la GSP au ales sa se faca ca nu vad, ca nu aud, ca nu le miroase nimic in neregula.  Si, chiar daca unii vor sari sa dea in ei, eu ii inteleg. Ultima data cand Gigi Becali a intrat la puscarie, echipa condusa de Tolo a fost nevoita sa inchida faimosul GSPTV, unde ciobanul parnaias era prezent de dimineata si pana seara. Daca ar mai intra o a doua oara la puscarie, Gazeta s-ar duce direct in mormant.

Chiar daca in weekendul trecut ceasurile s-au dat cu o ora inainte, GSP a ramas tot la ora de iarna. Si de ce nu?! Cand te faci toata viata ta ca dormi, o ora in plus de somn este extrem de binevenita.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. bravo Omule, ai remarcat esentialul

  2. Touche! Ar trebui sa dam o mare petrecere in Ghencea, o data cu recastigarea independentei fata de cioban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *