Fotbalul turca 2

Dupa parodia de acum o luna dintre Barcelona si PSG, in care catalanii au castigat cu 6-1 in urma unor grave greseli de arbitraj in favoarea acestora, a venit randul sa-i luam in colimator pe “verisorii” de la Real Madrid. Am avut parte de un alt meci in care arbitrul a inclinat decisiv balanta in favoarea madrilenilor. Prima repriza a fost una intensa in care Bayern a fost cu posesia iar Real cu ocaziile. Ruptura meciului a intervenit in momentul in care arbitrul Kassai a dat penalty lui Bayern la duelul dintre Robben si Casemiro, un 11m dat extrem de usor, Robben simuland grosolan. Spun ca aici s-a produs ruptura meciului fiindca din acest moment brigada maghiara a inceput sa-i impinga pe spanioli de la spate, simtindu-se probabil vinovata.  Mai intai, chilianul Arturo Vidal a fost eliminat pentru un fault care n-a existat. Aici trebuie sa subliniem ca o mare parte din vina o are si Carlo Ancelotti care n-a sesizat ca Vidal era expus dupa ce primise un galben in startul meciului, stiut fiind faptul ca sud-americanul e un jucator foarte agresiv. De limitarile tactice ale italianului m-am lamurit dupa experienta acestuia la Chelsea. Eliminarea a avut darul de a rupe meciul, ea survenind intr-un moment in care Real era in corzi iar germanii fortau marcarea golului decisiv.

Prelungirile au fost anecdotice si de-a dreptul obscene, madrilenii marcand 2 din cele 3 goluri din pozitii de offside evidente, Bayern cedand fizic. Aceste prelungiri mi-au adus aminte de prelungirile finalei UCL din 2014 dintre Real si Atletico cand formatia lui Simeone a cazut fizic in prelungiri dupa ce facuse un efort fantastic in timpul regulamentar. Prelungirile ne-au aratat faptul ca e simplu sa joci cu 1 om in plus la acest nivel iar dupa aceea sa se vorbeasca in toata lumea ca ai aratat caracter si valoare.

Dupa acest meci poza cu CR7 triumfator poate a crescut numarul de ziare vandute in toata lumea, traficul pe internet, numarul de tricouri vandute prin Asia dar noua ne-a mai dat un motiv sa uram acest sport pe care nu-l mai recunoastem si unde totul s-a transformat intr-un nenorocit de marketing. CR7 e imaginea emblematica a erei fotbalistice pe care o traim, un fotbalist care se lupta zi de zi sa bata niste recorduri dar pe care nu-l poti iubi fiindca totul miroase a falsitate la el.

E clar ca UEFA nu se va opri din politica sa de sustinere a celor 2 echipe din Spania pana cand acestea nu vor juca intre ele finala UCL, o finala care probabil ar aduce recorduri istorice de audienta.Asadar, eu zic ca trebuie sa ne asteptam in seara asta la o alta hotie si pariez ca Barcelona va primi macar 1 penalty.

In loc de concluzie, pe mine ma amuza ironiile astea dintre fanii Barcelonei si cei ai Realului, unii acuzandu-i pe ceilalti ca sunt hoti. Pai e ca si cum Victor Ponta l-ar acuza pe Liviu Dragnea ca fura.

 

sursa foto: The Sun

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *